Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]


Szerinted?Idegenek jöttek, megváltoztatták az itteni legértelmesebb faj dns láncolatát, majd elmentek, és nem foglalkoztak tovább a fajjal

Idegenek jöttek, megváltoztatták az itteni legértelmesebb faj dns láncolatát, majd elmentek, és kívülről figyeltek/figyelnek minket

Idegenek jöttek, megváltoztatták az itteni legértelmesebb faj dns láncolatát, majd itt maradtak, és innen figyeltek minket nem keveredve velünk

Idegenek jöttek, megváltoztatták az itteni legértelmesebb faj dns láncolatát, majd itt maradtak, és innen figyeltek minket, de időközben keveredtek velünk

Idegenek jöttek, megváltoztatták az itteni legértelmesebb faj dns láncolatát, majd itt maradtak, és vagy keveredtek, de a többségben levő primitív faj elpusztította őket, megszerezve tudásukat

Idegenek jöttek, és itt maradtak, így mi vagyunk az idegen civilizáció (akár volt itt primitívebb faj, akár nem)

PALEOASZTRO(NEO)NAUTIKA! Az emberiség saját őstörténetébe nem más szólt bele, mint saját időutazásra képes jövőbeli fajunk.

Nekem más a véleményem!

Nem érdekel!Kiírta Sz. Balázs
szavazat: 74
Korábbi szavazások


A világegyetem, a földi élet, és az emberi faj kialakulására számos elmélet létezik. Időről-időre képtelenségnek hangzó lehetőségek merülnek fel, melyek bizonyos tények kihagyásával akár meg is állhatnák a helyüket, de a komplex egészbe sehogyan nem illenek.

Egyetemeken,? filozófiai szakon oktatott elmélet? például az is, hogy a földből karok, lábak, fejek nőttek ki, melyek összeálltak emberré. Az én elméletbefogadó képességem a különböző pro- és kontra- érvekre rendkívül nyitott, na de azért kérem szépen!
Ebből is látszik hogy fajunk saját történelmével kapcsolatban sötétben tapogatózik, s jobb híján nem teszünk mást, tények helyett csak lehetőséget kreálunk, hogy valamilyen úton-módon betömködjük, összefüggőnek láttassuk azt a tényt, mely szerint mi sem természetesebb annál, hogy az élet a Földön létezik.

Egy dologban azonban egyetért az emberiség; valamilyen nem szokványos eseménynek kellett történnie a múltban mely alapjaiban változtatta meg bolygónk hierarchikus rendjét, s ami által lett éppen az emberiség az, mely saját fosszíliáin kívül más kézzel fogható nyomot is hagy majd a Földön kihalása után.

Mivel hinni szeretnénk hogy a világegyetem létezése nem bolygónk bioszférájáról szól, joggal merül fel a jelenlegi fejlett országaink igénye arra, hogy technikai tudásunk felhasználva más -jelenleg elérhető távolságba levő- égitesteken, és a mai eszközeinkkel belátható univerzumban értelmes lény alkotta minden kétséget kizáró bizonyítékot találjunk. De ezzel párhuzamosan miért ne kereshetnénk a logikus magyarázatot sokkal közelebb. Esetleg jelen otthonunkban, kényelmesen hátradőlve egy karosszékben.

Fajunk összessége ezidáig nem fogadott el egyetlen magyarázatot sem a különböző vallási, filozófiai, logikai-tudományos okaira hivatkozva, most viszont lassan kialakul egy gondolatmenet, melybe szépen lassan minden kétkedő bele kell hogy lássa saját igazát, ez pedig nem más mint az intelligens tervezés.

Mivel az egyén nehezen fogadja be az alapjaiban megrengető újat, reakciója három -jól elkülöníthető- fázisban mutatkozik meg. Először komolytalannak gondolja, kineveti, majd ha a befogadás komoly társadalmi méreteket ölt elkezdi támadni, üldözni, ha kell fizikailag próbálja megsemmisíteni. Végül ha már nem tartható az addigi világnézet maguk is elkezdik fontolgatni a lehetőséget, s a változásokba beilleszteni önmagukat. Így volt ez mikor kiderült hogy a Föld nem lapos szélein a világvégével, ahol a hajósok ha nem vigyáznak lepottyannak. Majd mikor kiderült hogy a planétánk kerek, (pontosabban egyedisége miatt geoid) de nem a Nap kering körülötte. Akárcsak manapság, mikor tény ként kell kezelnünk, hogy nem a meleget adó égitestünk a központ, hanem az is kering egy központ körül, s az a központ is "látszólag sodródik" az univerzumban, több milliárd testvérével egyetemben.

Folytatás...

Bejegyezte: Sz. Balázs : hétfő 15 július 2013 - 22:01:15 | | Nyomtatóbarát változat

paleoasztronautika .