Hír: Fajunk eredete, avagy önmagunk magyarázatai vagyunk
(Kategória: Paleoasztronautika)
Küldte: Sz. Balázs
hétfő 15 július 2013 - 22:01:15


A világegyetem, a földi élet, és az emberi faj kialakulására számos elmélet létezik. Időről-időre képtelenségnek hangzó lehetőségek merülnek fel, melyek bizonyos tények kihagyásával akár meg is állhatnák a helyüket, de a komplex egészbe sehogyan nem illenek.

Egyetemeken,? filozófiai szakon oktatott elmélet? például az is, hogy a földből karok, lábak, fejek nőttek ki, melyek összeálltak emberré. Az én elméletbefogadó képességem a különböző pro- és kontra- érvekre rendkívül nyitott, na de azért kérem szépen!
Ebből is látszik hogy fajunk saját történelmével kapcsolatban sötétben tapogatózik, s jobb híján nem teszünk mást, tények helyett csak lehetőséget kreálunk, hogy valamilyen úton-módon betömködjük, összefüggőnek láttassuk azt a tényt, mely szerint mi sem természetesebb annál, hogy az élet a Földön létezik.

Egy dologban azonban egyetért az emberiség; valamilyen nem szokványos eseménynek kellett történnie a múltban mely alapjaiban változtatta meg bolygónk hierarchikus rendjét, s ami által lett éppen az emberiség az, mely saját fosszíliáin kívül más kézzel fogható nyomot is hagy majd a Földön kihalása után.

Mivel hinni szeretnénk hogy a világegyetem létezése nem bolygónk bioszférájáról szól, joggal merül fel a jelenlegi fejlett országaink igénye arra, hogy technikai tudásunk felhasználva más -jelenleg elérhető távolságba levő- égitesteken, és a mai eszközeinkkel belátható univerzumban értelmes lény alkotta minden kétséget kizáró bizonyítékot találjunk. De ezzel párhuzamosan miért ne kereshetnénk a logikus magyarázatot sokkal közelebb. Esetleg jelen otthonunkban, kényelmesen hátradőlve egy karosszékben.

Fajunk összessége ezidáig nem fogadott el egyetlen magyarázatot sem a különböző vallási, filozófiai, logikai-tudományos okaira hivatkozva, most viszont lassan kialakul egy gondolatmenet, melybe szépen lassan minden kétkedő bele kell hogy lássa saját igazát, ez pedig nem más mint az intelligens tervezés.

Mivel az egyén nehezen fogadja be az alapjaiban megrengető újat, reakciója három -jól elkülöníthető- fázisban mutatkozik meg. Először komolytalannak gondolja, kineveti, majd ha a befogadás komoly társadalmi méreteket ölt elkezdi támadni, üldözni, ha kell fizikailag próbálja megsemmisíteni. Végül ha már nem tartható az addigi világnézet maguk is elkezdik fontolgatni a lehetőséget, s a változásokba beilleszteni önmagukat. Így volt ez mikor kiderült hogy a Föld nem lapos szélein a világvégével, ahol a hajósok ha nem vigyáznak lepottyannak. Majd mikor kiderült hogy a planétánk kerek, (pontosabban egyedisége miatt geoid) de nem a Nap kering körülötte. Akárcsak manapság, mikor tény ként kell kezelnünk, hogy nem a meleget adó égitestünk a központ, hanem az is kering egy központ körül, s az a központ is "látszólag sodródik" az univerzumban, több milliárd testvérével egyetemben.


De miért is fontos meglátnunk, hogy amilyen a mikró, olyan a makró tehát az élet egy ici-pici szegmensének működésével leírható az egész mindenség?

Vegyük például a hangyabolyt ahol látszólag a feje tetején áll minden, de behatóan tanulmányozva megfigyelhetjük, igenis bonyolult hierarchikus társadalommal állunk szemben. Ők egy meglehetősen primitív lények, látszólag nem befolyásolják az életet, mégis még az ő szintjükön is tisztán kivehető a rendezettség elve. Egy kicsit tovább haladva nézzük meg a vizet; hétköznapjainkban teljesen természetes, hogy a folyó folyik és kész! De vajon honnan tudják azok a molekulák, hogy nekik össze kell állniuk? (ráadásul mindjárt hármuknak, és csakis nekik) Aztán honnan tudja a folyóparton a fa, hogy neki ebből az összeállt molekulahalmazból magához kell vennie, hogy életben maradjon? És a látszólag össze-vissza ágazó folyó honnan tudja hogy neki az alacsonyabb területek felé kell törekednie? Mert a gravitáció azt diktálja? Miért diktálja? Miután a víz leért a tengerekhez, óceánokhoz miért döntenek úgy a már összekapcsolódott hidrogének és oxigének hogy elválnak, hogy a levegőbe emelkedhessenek? Honnan tudják hogy azt kell tenniük? Mert a Nap süt? A levegő miért éppen olyan halmazállapotú hogy a molekulák felemelkedhessenek bennük, hogy aztán odafent újra egymással szövetséget kötve felhőket képezve esővé válva újfent lehulljanak, beivódjanak a talajba, hogy onnan újra feltörve erekbe, patakokba, folyókba rendeződjenek és újabb kört tegyenek? Nem túlságosan kiszámítottan működik ez? Miért?

Ki, vagy mi rendezte úgy hogy a tűz éghessen az oxigén által, hogy aztán a füst felszálljon oda, ahol szinte maradéktalanul semlegesítődik? Miért nem száll ki az űrbe? És miért éppen ott van a gravitáció határa? És mi emberek miért éppen azt kell hogy belélegezzük amit a fák a füstből átalakítanak (vagy vissza) oxigénné? Miért éppen a Nap fénye az élet csírája? És miért éppen a víz a legfőbb alkotóelemünk, ami a már említett "azt sem tudja miért teszi" molekulákból áll? Ugye milyen szépen és pontosan fonódnak össze a látszólag véletlen események? De miért, miért, miért? És ha mi abból épülünk fel, ami ásványok a Földön megtalálhatóak, mi miért vagyunk mégis tudatos lények? Mi az a plusz, ami bennünk mégis megvan szemben a talicskával, vagy a locsolótömlővel? Bárhogyan is próbáljuk tagadni, ezek nem véletlenek. Viszont ha nem véletlenek akkor tudatos, tervezett környezetben élünk, és tervezettek vagyunk mi magunk is. Az alkotónk pedig egy csodálatosan intelligens teremtmény.

Vegyünk egy New York-i irodaházat szemügyre;
Nem csak úgy lesz, nem csak úgy megjelenik, nem csak úgy összedobálják az anyagokat hogy majd egyszer csak összeáll hanem bizony tudatos lények szorgos kezeinek munkája alkotja meg. Minden egyes szintjének minden helységének minden centimétere tervezett. Statika, logisztika, matematika, funkció, elrendezés, megjelenés, időtállóság, megvalósíthatóság, esztétika, és még számos dolog kell hogy érvényesüljön, majd miután papíron már létezik a valóságban is meg kell alkotni. A vízcsövek, szellőzők, liftek, fűtés és áramkábelek, ablakok és lépcsők világítás és szennyvízcsatornák pontosan oda kerüljenek, ahová valóak, különben az épület használhatatlan lesz. (Gondoljunk bele, ha mondjuk csak a villanykapcsolók nem a falra kézmagasságba, hanem a mennyezetre kerülnek. Vagy a mosdókban a csapok vize a csatornából jönne. Megvan, csak nem működik, nem logikus, nem funkcionál, ezáltal borul az amiért kitalálták.) Tehát az egész épület nem más, mint mérnöki precizitású műalkotás. Valami, ami tudatos tervezéssel, több tízmillió anyag hozzáadásával egésszé áll össze. Magától egy épület sohasem áll össze, elengedhetetlen a külső behatás. Ez az intelligens tervezés. Teljességgel lehetetlen hogy az élet, és az őt kiszolgáló környezet intelligens tervező nélkül fejlődött volna ki, pusztán a véletlenszerű tudattalan ügyesség nélküli, cél nélküli evolúció során. Tehát a világegyetemben van egy mindenható, mindent tudó, végtelenül bölcs, végtelenül intelligens alkotó.

Most nézzük meg az élőlény egyik alkotóelemét, az aminosavakat; az aminosavak -embernél- 20 alkotóelemből épülnek fel. Ezek az aminosavak összekapcsolódnak, hogy fehérjéket alkossanak. A fehérjék csatlakoznak egymáshoz, hogy létrehozzák az élet szerves alkotóelemeit, pont mint a legónál. Adott módon kell csatlakozniuk, ahhoz hogy életet hozzanak létre. Na már most; mint az aminosavaknál, ha 20 különböző legókockából választhatunk, és kettőt szeretnénk összerakni, akkor 400 különböző kombinációt kapunk, mivel ez 20X20. Ha hármat akarunk összerakni, akkor 8.000 kombináció lehetséges, mert ez 20X20X20. Ha már 4-el próbálkozunk, az 160.000 lehetőség, 20X20X20X20.

Sír Francis Crick a DNS csigavonalas spiráljának társfelfedezője elvégezte egy olyan fehérje összes kombinációjának számítását, amely csak 200 aminosav hosszú. Tehát ha veszünk 200 aminosavat, és össze szeretnénk kapcsolni, akkor 10 a 26.-on különböző kombinációt kapunk. Vagyis a 10 után 260 nulla áll. Elég nagy szám! Az evolúciós dogma szerint, a világegyetem nagyjából 20 milliárd éve létezik, ez 630 trillió 270billió másodperc 20 milliárd év alatt. ezek szerint a mai napig ennyi másodperc áll rendelkezésünkre, az összes kombináció kipróbálására. Tehát ha a világegyetem keletkezésétől eltelt időt elosztjuk 200 aminosav kombinációjával, azt kapjuk hogy 1.585-ször 10 a 243.-on kombinációt kell kipróbálnunk másodpercenként, 20 milliárd évig. Ha még rendelkezésre is állna ennyi fehérje, milyen folyamat próbálja ki a kombinációkat 20 milliárd év alatt? Milyen kombináció őrzi meg a helyes sorozatot ilyen sokáig? Nem ismerünk olyan fehérjét, ami ennyi ideig megmarad. És mindez csak egy fehérjéhez kell. TUDOD MENNYI FEHÉRJEMOLEKULÁT ETTÉL MA REGGELIRE? Az evolúcióhoz nem 20 milliárd év, hanem végtelen időtartam szükséges. Nyilvánvaló az intelligens tervező része az élet eredetében! Nem feltétlen idegenek voltak, mert halandó lényeknek nincs ideje és képessége üldögélni, és az élet fehérjéit összerakosgatni. Ez a tény újabb fontos kérdést hoz fel; ki, vagy mi volt az elkövető. Mivel ésszerű magyarázat nincs, marad a természetfeletti, tehát a teremtőnk egy természetfeletti lény.

Persze e rövid kis periódus magában is számtalan kérdést von maga után, de önmagában is mutatja; a tudattalan véletlen nem hozhatott össze ilyen tudatos létformát. Annak az esélye, hogy a földi élet minden tudatos külső behatás nélkül létrejöjjön akkora, minthogy egy hurrikán ha átsöpör egy roncstelep felett, összerak egy működőképes Boeing utasszállítót. Mintha egy 6 hónapos baba betűk véletlen egymásmellé rakosgatásával összerakná a Révai Nagylexikont, a Föld minden nyelvén, minden hónapban, 12-szer.

Lehetetlen lenne a cikkben felmerülő számtalan kapcsolódó kérdés további vizsgálatát külön-külön egyesével számbavenni, de egy dolog bebizonyosodott; ha megnézzük a hegyvonulatokat, láthatjuk hogy a lemeztektonika hatására, okkal, de véletlenszerűen rendeződnek, tervezettelenül alakulnak. Ha megnézzük az óceánok hullámait, bár rendezettnek látszódnak, -hisz egymást követik- mégiscsak a tehetetlenségüknél fogva tudattalanul alakulnak. Ha viszont megnézünk például egy kínai írást, -bár nem értjük, mert nem ismerjük a kínai írásjeleket- nem tudjuk ki írta és miért született, de azt tudjuk hogy intelligens lény alkotta, és valamit közölni akart velünk.
Ugyanígy nem tudjuk ki vagy mi, hogyan, mikor és ilyen céllal alkotta meg ezt a rendkívül rendezett csodálatos világot, de azt tudjuk, hogy nem a véletlen, hanem egy nagyon is tudatos számunkra felfoghatatlan anomália alkotása.

Pusztán azzal hogy létezünk,és tudatosan kereshetjük a válaszokat kaptunk egy olyan lehetőséget mely -jelen tudományos álláspont szerint- az egész univerzumban csak nekünk adatott meg. És ha már ezen lehetőséget megkaptuk, hát miért ne élnénk vele? Ez a cikk sem mond ki semmi mást, minthogy az értelmes élet évmilliárdos léptékkel nézve egyszer csak megjelent a "semmiből". Viszont joggal adódik a kérdések sorában egy újabb, és mind felett érdekesebb; ki, vagy milyen intelligencia alkotta a mi világunkat megalkotó intelligens tervezőt?Ezen hír származási helye: paleoasztronautika
( http://www.paleoasztronautika.hu/news.php?extend.6 )